"Невидимият Тонино" на Кукления театър в Пловдив беше отличен в категорията "Куклен спектакъл" на снощната церемония по връчването на ежегодните награди на Съюза на артистите в България ИКАР 2023.

"Невидимият Тонино" е едно от най-новите заглавия в репертоара на Държавен куклен театър - Пловдив. Премиерата беше в края на миналия театрален сезон. Оттогава представлението се приема с голям успех от публиката. 

Драматизацията и режисурата на спектакъла са на Елица Петкова, която с изключителен усет към детския светоглед извежда хумора и дълбоките идеи от текста на Джани Родари. Впечатляващата сценография и кукли са дело на Ива Гикова и Ивайло Николов. Музиката, която допълва съвременното звучене на представлението е на композитора Пламен Петков. В ролите са актьорите Велизар Евтимов, Елин Стоянова, Евдокия Енчева, Даниела Русева и Димитър Николов - Шаблата, които за пореден път демонстрират както индивидуалните си актьорски качества, така и силата на сплотения актьорски състав. 

„Невидимият Тонино“ е история за една детска лъжа. Най-обикновена, най-очаквана, най-повтаряна, но този път е с неочаквани последици.