Идеите за промени в образователната система трябва да дойдат от работещите в нея. Те не бива да се основават само и единствено на изследвания и статистически данни – нужни са ни практични идеи, коментира в ефира на „Дарик“ депутатът от 47-я парламент и бъдещ член на новото 48-мо народно събрание Христо Симеонов от Продължаваме промяната, който си спечели близо 900 преференциални гласа на изборите в неделя.

Като член на парламентарната комисия по въпросите на образованието в предходното НС по негова инициатива бяха разпространени анкетни карти сред училите, в които, по думите му фигурират много свежи и полезни идеи за реформи в образователната система.

От ефира на „Дарик“ радио той благодари на всички 894 души, гласували преференциално за него. „За мен това е отговорност. От радиоефира обещавам, че заедно ще довършим работата, за която отиваме в 48-то НС", каза Симеонов. 

Целият разговор с него чуйте в звуковия файл.

През 2019 година като кандидат за евродепутат Христо Симеонов получи безпрецедентна лична подкрепа, като заложи единствено на Дарик като медийна трибуна.

Още новини от Бургас