В двата кратки парламента, в които участвахме, се случваха реални неща. Хората видяха и чуха как бием ГЕРБ И ДПС и как ги завираме в ъгъла. Как правим, макар и две-три малки неща, от начало докрай.

Това заяви в предаването "Кой говори?" на Дарик радио адв. Николай Хаджигенов. 

Адв. Николай Хаджигенов и Мария Черешева

"С Мая Манолова вътре в парламента работихме чудесно. Имало е драми преди и след парламента, но вътре в парламента с нея не е имало никога проблем за нищо. Тя е подкрепяла всички наши инициативи, с нея не сме имали проблем", посочи Хаджигенов.

Той изрази мнение, че "БСП няма да направят нищо". "Това изначално е ясно, а от тези недъгави опити така или иначе ще стане ясно, че от тях няма никакъв смисъл. Там, където е БСП във властта, резултатът всеки път е един и същ. Държавни предприятия, министерства...", коментира още Николай Хаджигенов. 

БСП ще проведе преговори с ДБ и с отцепилите се от ИТН

"Докато другите говорят за съдебна реформа, ние се опитваме да възстановим и създадем правосъдие там, където няма", заяви още той.

"Не е само до желание – сегашните, някои от тях, имат желание – дали е достатъчно, гледайки резултатите? Не, нали?", попита реторично Хаджигенов.

За закона за КПКОНПИ, който късно в сряда мина на първо четене, Николай Хаджигенов коментира следното: "Аз на това му викам мръсна сделка. Всички се завъртяха, само и само още два петъка да останат във властта на всяка цена и са готови на всичко. А в този проект разследващите функции са основен проблем – това е друг спец, бухалка, която властта ще държи в ръцете си и ще удря каквото тя си реши. Да де, ама това не е демокрация, не е правосъдие, така не се прави. Същите тези хора ще имат право да подсушват. Защо?"

Нинова след преговорите: ИТН имат воля за кабинет

За настояването на "Продължаваме промяната" Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ, Хаджигенов бе категоричен, че това е грешка.

"Трябва да се изградят такива правила, че да няма никакво значение кой ще стои начело. Така сложихме Гешев, така сложиха Цацаров. Окей, приемаме, че конкретният човек е правилният човек. Да де, ама утре вече не е той и идва неправилния човек, какво праивм тогава? Отново протести, отново 10 години спецправосъдие?", попита той.

Христо Иванов: Трябва да оправдаем доверието на хората, като съставим правителство

По думите му подобни стъпки убиват идеята за правосъдие, убиват идеята за демокрация, не ни бутат да вървим напред.

В политиката кариера не се прави, посочи още Хаджигенов. "Влизаш в политиката, за да дадеш, не да вземеш. Който и да се качи на някакво връхче в политиката, рейтингът му спада", допълни той.

За "Продължаваме промяната" Николай Хаджигенов е на мнение, че те като цяло не са се справили много добре. "Частично с енергийните проблеми се справиха, доколкото успяха, оттам нататък кризите ги отнесоха като правителство на ГЕРБ", коментира той. 

ПП са се обединили около името на Асен Василев за премиер

"Ясно е, че каквото и правителство да се направи, няма да има смисъл от него", на мнение е още адвокатът.

Той определи отиването на избори като пречистване.

"То не е добър вариант за обществото. Проблемът е, че хората избират такива политици, каквито искат да бъдат те самите - избират хора, които харесват, избират хора, които им казват това, което очакват да чуят и после са изненадани, че никой от тях не е свършил работа. Трябва да се избират хора, които могат и им стиска да свършат работа, те обикновено не казват това, което очаквате да чуете, но вършат работа. Това е огромната разлика, това трябва да се промени, защото в противен случай избирателите гласуват за мечтите си", заяви Хаджигенов.

Гледайте целия разговор тук:

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм