ИТН имат воля и желание да разговаряме за съставянето на редовен кабинет. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след разговори с представителите на „Има такъв народ“, предаде БГНЕС.

Нинова сподели, че днес се чувства по-обнадеждена, тъй като програмата, съставена от трите партии – БСП, ДБ и ПП, се одобрява и от ИТН.

БСП и ИТН седнаха на масата, разбират се по готовата управленска програма

Нямаме качествени различия, от ИТН предложиха някои социални предложения, които за нас са приемливи. Ще ни ги представят писмено, за да ги обсъдим с останалите партии“, каза лидерът на социалистите.

От ИТН са пожелали време, за да обсъдят кандидатурата на Бойко Рашков за КПКОНПИ, но не са поставили червени линии, има и общи позиции по програмата и стартиране на антикорупционното законодателство. 

БСП преговаря с „Има такъв народ“ за съставяне на правителство

Направили сме една добра стъпка, защото законът вече тръгва“, каза Нинова, имайки предвид антикорупционното законодателство, което се очаква да влезе още тази седмица пред комисията.

Лидерът на БСП обеща да не бави нещата. „Ще положим усилия да успеем. Нашата задача е да търсим общото. Нямаме срок. Вторият кръг от преговорите ще започнат следващата седмица, така че няма как да предложим премиер в понеделник“, добави Нинова. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм