Връщаме лентата назад, за да ви разкажем как времето дописва историята на едно младо момче.

Става дума за Петър от Пловдив, чието семейство беше един от най-активните участници в протестите на хората в неравностойно положение през 2018г.

Тогава за първи път ви запознахме с него, когато той протестираше заедно с майка си в центъра на Пловдив на 40-градусовата жега през юли.

Дени Златанова се среща с Петър отново една година по-късно след масовите протести от инициативата „Системата ни убива“, за да разбере как се промени животът му през изминалото време.

Живеят ли по-достойно хората с увреждания в България през 2019 г.?

За да бъдем по-конкретни, до получаване на направление за социален асистент, компетенциите са в ръцете на Агенция "Социално подпомагане" към Министерството на труда и социалната политика, съобщи пред колегата Кирил Кирилов директорът на Дирекция „Социална политика“ към общината Веселина Ботева.

Тя даде за пример ситуация, в която, ако на човека с увреждания са отпуснати 140 часа асистенция за месец и той не е удовлетворен, гражданинът трябва да се обърне към Агенция "Социално подпомагане".

Ако отпуснатите часове са му достатъчни – към дирекцията в общината. Веселина Ботева допълни, че относно местните избори, както всеки път, и тази година общината е осигурила мобилни урни, като микробусите, които ще обслужват хората с увреждания, са седем. 

Чуйте: