Към избори "2в1" ще се стреми служебното правителство, заяви Димитър Главчев на излизане от президентството. Целта е така да се спестят пари и да не се понижава допълнително избирателната активност.

"Няма срок в Конституцията, но разумният срок е една седмица", каза той в отговор на въпрос колко време ще му е необходимо за съставяне на правителство. 

Относно упреците към себе си, че е ярка политическа фигура на ГЕРБ, Главчев смята, че в последните години яркостта му е избледняла.

Той добави, че последната му среща с депутати, която помни ясно, била миналата година в НС, когато бе гласувано назначаването му в Сметната палата. 

Припомняме, че по-рано днес, пред президента Румен Радев, Главчев каза, че е напълно наясно, че основната функция на служебното правителство е организирането на честни избори, но основната функция на всяко управление е да подобрява живота на гражданите. "Ще продължа да утвърждавам евроатлантическия път на България", заяви той.

"Ще се видим след седмица", каза Главчев пред държавния глава. "Ще направя така, че да не се срамувате при подписването на указа за правителство", посочи той.