Най-хубавият момент в мандата ми като общински съветник е фактът, че се активира гражданското общество - това е похвално, защото е пътят към промяната. Това заяви в Обзорната програма на Дарик радио Пловдив независимият общински съветник Георги Величков. Той е част от настоящия състав на местния парламент, сформиран след местните избори през 2019 година.

Има много решения, взети от ОбС на града, от които макар че не съм подкрепил, ме карат да се срамувам. Има и много „замаскирани“ предложения, като пробива под Водната палата, който беше включен заедно с още няколко мащабни проекта в едно предложение, каза още съветникът.

Недостойно и неуважително спрямо обществото е отношението на двете групи съветници (от ГЕРБ и автентичното местно БСП), които провалиха заради отсъствието си двете извънредни сесии за Панаира, а след това само за няколко часа, след обаждане от Борисов, неговите съветници инициираха спешно заседание на местния парламент по казуса, коментира още в ефира на Дарик радио Георги Величков.

Проблемът в ОбС е, че като цяло се гласува според партийната повеля, защото когато имаш пирамида и на върха й е лидер, той спуска решенията“, отбеляза съветникът.

По думите му, „с бездействието си кметът Здравко Димитров активира хората да се борят за правата си“, а по отношение на политическия ПР, според Величков той не е лош, когато активира обществото по важни теми.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.