На 8 август 2022 година кметът на Община Нови пазар Георги Георгиев и Айсел Руфад – зам.-кмет приветстваха с “Добре дошли“ зам.-кмета на побратимения с Нови пазар град Инегьол Ешреф Йиит и общинските съветници Айхан Гюлеч, Селим Емре, Йондер Йозер – председател на Бальоч-Инегьол, Ертан Башдере и Хасан Аксу – бивш кмет на Община Йенидже.

„Благодарим отново за подаръците и топлото посрещане на танцов състав „Луди млади“, който изнесе великолепен спектакъл на Международния фестивал за културата и изкуството, провел се в град Инегьол в края на месец юни.

От наша страна имахме удоволствието да върнем жеста, като подарихме за музея в град Инегьол картина със символа на град Нови пазар, знамето с герба, алманах и плакет с герба на град Нови пазар, които ще бъдат изложени в специална витрина на побратимените градове.“ сподели с гостите си кметът на Нови пазар.

На срещата кметът на Община Нови пазар Георги Георгиев покани гостите и кмета на Инегьол Алпер Табан за празника на града през месец октомври.

Град Инегьол се намира на Мраморно море. В него са развити туризмът, търговията, леката промишленост. Той е един от центровете на турската мебелна индустрия. Забележителни туристически атракции са Градският музей и Историческата джамия. В близост до Инегьол се намира здравният курорт Ойлат в непосредствена близост до пещерата Ойлат. Инегьол е разположен и в близост до Улудаг – популярен ски курорт.