Криминалисти разкриха кражба на сумата от 1 900 лева само час след противозаконното отнемане. За престъплението съобщил потърпевшият, който уточнил, че това се е случило във вторник в обедните часове в дома му.

Веднага към адреса бил насочен полицейски екип, който изяснил, че по обява в сайт мъжът е ползвал сексуални услуги от млада дама. Повикал я в жилището си в Шумен, а за „услугата“ й платил според предварителната уговорка.

Разбита е трансатлантическа сводническа мрежа, действала във Франция, Испания и Колумбия

Използвайки невниманието му, „жрицата на любовта“ успяла да отмъкне наличните пари и да напусне жилището. След предприети бързи действия 23-годишната жена била установен и задържана, станало ясно, че непосредствено след излизането си тя предала сумата на 40-годишен мъж, у когото е намерена и иззета.

Двамата са задържани в ареста на РУ-Шумен за срок до 24 часа.  За извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Случаят е докладван в компетентната прокуратура, действията по документиране на престъплението продължават под надзора ѝ.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм