"В България много трудно ще се справим с този социален феномен, наречен насилие, защото ние нито го изучаваме, нито го осъждаме в обществения контекст. Да, ние го осъждаме, издаваме присъда на насилника, който извършва убийството, който реже 400 пъти момичето. Но не сме изучили онова насилие, което е довело дотам". Това каза в подкаста на darik.bg "В тренда" психологът и семеен терапевт Калин Гайтанджиев.  

"45 години сме били обект на насилие, то не се изучава, но продуцира насилие", добави той.  

По думите му, за да можем да се справим с това, освен че трябва да го осъждаме, "което се случва, макар и трудно, трябва да го изучаваме и трябва да имаме разбиране към това нещо и трябва да вземаме от опита на държави, в които има най-малко домашно насилие, каквито са тези от Скандинавския полуостров". 

Психологът и семеен терапевт Калин Гайтанджиев разказа покъртителна история от годините, в които работи в Централния софийски затвор. В подкаста на darik.bg “В тренда” с водещ Тодор Пантилеев Гайтанджиев разкри защо един от затворниците е зад решетките.  

"Съвременният патриот всъщност се страхува, че някой ще му отнеме статуквото на човек, на когото се налага да мисли и да взема самостоятелни решения. И този страх го кара да татуира и да афишира национално-освободителни герои, наши”. Това заяви още Гайтанджев. 

Целия първи епизод гледайте ТУК. А съвсем скоро очаквайте и втори епизод на "В тренда".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм