„Ако има по-подходящ кандидат за кмет на Пловдив, който е по-избираема личност и има знанието да управлява града, аз съм готов да го подкрепя“. Това заяви в рубриката „Ако бях кмет“ по Дарик Георги Титюков, заместник-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика и лидер на партия „Кауза България“. 

Титюков уточни, че може да се кандидатира, както през 2011 г., но е „екипен играч“ и веднага, след като се сформира новото правителство, ще инициира преговори с всички партии в център-дясно, за съвместни действия в Пловдив на местните избори през октомври 2023 г.

Георги Титюков в „Ако бях кмет“

Кауза България“ може да застане, както зад кандидат на „Продължаваме промяната - Демократична България“, така и зад личност, издигната от ГЕРБ“, обяви още той в ефира на Дарик. Ще говорим и с ВМРО, както и с пловдивските партии Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и „Съюз за Пловдив“ на Дани Каназирева, допълни още Георги Титюков, който започна да разпространява и безплатен вестник. 

Според него новият Общински съвет на Пловдив ще е по-фрагментиран и няма да има партия, която да сформира група, по-голяма от 18 общински съветници. 

От „Кауза България“ ще инициират и допитване до пловдивчани, за да проучат какви са действителните проблеми, които интересуват хората в отделните квартали на града.