Франция е обхваната от масови сблъсъци и безредици. Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че автобусните и трамвайните превози в цялата страна ще бъдат спрени, а в допълнение ще бъде забранена продажбата на пиротехнически изделия в рамките на мерки, целящи да ограничат насилствените протести, пишат от NOVA.

Критика към Макрон: Танцувал на концерт на Елтън Джон, докато Париж гори (видео)

Трето денонощие Франция е разтърсвана от безредици, избухнали, след като 17-годишен младеж от алжирски и марокански произход беше застрелян от полицай. 900 души са задържани.

Трета поредна нощ безредици във Франция (видео)

Президентът Еманюел Макрон напусна срещата на лидерите от Европейския съюз, за да участва в поредно извънредно съвещание за овладяване на ситуацията, съобщават от  Bulgaria ON AIR.

„Никога няма да им простя“: Париж в пламъци след протест заради убит тийнеджър от полицаи

Той заяви, че за борбата с размириците ще бъдат използвани допълнителни средства. А Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи, че автобусните и трамвайните превози на много места в страната ще спират от 21 часа, забранява се и продажбата на пиротехнически изделия.

Макрон отправи обвинения към социалните медии и призова платформи като Snapchat и TikTok да премахнат публикации и потребители, които се свързват с насилието.

Макрон: Косово носи отговорност за напрежението в страната

Премиерът на страната подчерта, че се разглеждат всички възможности за възстановяване на реда.

"Разглеждаме всички възможности с един приоритет - да се гарантира националното единство в републиката, а начинът за това е да се възстанови редът", коментира Елизабет Борн.

Макрон: Европа трябва да устои на натиска да стане последовател на Америка

Полицията е арестувала най-малко 875 души в цялата страна, след като насилието обхвана и Марсилия, Лион, По, Тулуза, Лил. Ранени са поне 200 полицаи и жандармеристи, съобщи вътрешното министерство, като уточни, че няма сериозно пострадали.

Макрон призова Си да вразуми Русия

40 000 мобилизирани служители на реда се опитват да потушат напрежението. По улиците демонстранти отново палиха контейнери за боклук и автомобили. Изгорени са около 1900 превозни средства, подпалени са били около 500 обществени сгради.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм