Фотоизложба на израелския фотограф Даниел Черчик, посветена на бежанските кризи от последните 20 години, е подредена в столичната галерия "Доза".

За да заснеме кадрите за изложбата си Даниел Черчик пътува до Европа два пъти - първо през септември. Времето тогава, обаче, е твърде хубаво и му се налага ползва прекалено много ефекти.

Музикант продължава да свири украинска музика, въпреки че полиция се опитва да го спре (видео)

Затова решава да се върне през октомври и снима 3 седмици. Заглавието на изложбата е "Тъмни води", а темата - бежанските кризи.

Снимки: Darik.bg

„Пътувах до три различни страни - Испания, Италия и Гърция, които са легалният или нелегалният, зависи кого питате, вход за бежанците от Африка за Европа. Открих местата, които са свързани с кризите - местата, на които корабите пристигаха, от които мигрантите влизаха в Европа, но и където те губиха животите си. Съсредоточих се върху емоцията на тази криза“, разказва Черчик.

Фотографската изложба на Дарик вече е „On Air” в Националната галерия „Двореца“

„16 от снимките са черно-бели, а една е цветна. Заснех я по грешка с червен филтър, но се получи много въздействащо, тъй като е снимана в Гибралтар - на едва 80 км от Африка“, каза още авторът на фотоизложбата.

„Исках да разкажа същата история, но през моя поглед. Повечето снимки са на вода, буря или пък загубена обувка в пясъка - всякакви малки знаци, които очертават цялата история“, обяснява Черчик.

Снимките са изложени в галерия Доза в центъра на София.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм