„Много научих от Михаил. За мен е стимул и мотивация да свиря в тази група, която върви все по-нагоре по-нагоре“, сподели саксофонистът Александрос Красидис за работата си във формация „Новини в джаза“  в ефира на Дарик в предаването „ Кой говори“.

Едва създадена преди няколко години от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов формацията „Новините в джаза“ бързо създава богат репертоар от джаз, блус, фънк и авторски песни. Формацията издаде и дебютния си албум „Първа емисия“, който представиха в няколко български града миналата година, а тази година за групата предстоят и три концерта в София, които са подкрепени от програмата „Култура“ на Столична община.

Първият концерт носи името „Втора емисия“ и специално за него групата е подготвила нова авторска песен от Велека Цанкова, “Природно”, която ще бъде представена за първи път. Трите концерта ще имат различна програма и ще са на различни емблематични места в София.

Йосифов сподели, че ще бъде представен и вторият албум „Шипков мармалад“, който е резултат от едно приятелско събиране през януари в Шипково.

„В България има много възможности, защото тук сцената е огромна и дава повече шансове на изпълнителите”,  коментира Красидис.

 Чуйте още от разговора в прикачения файл.