Бившият следовател и беглец от правосъдието, спряган за дилър на влияние в съдебната власт Петьо Петров-Пепи Еврото щял да залива с киселина градския прокурор на София Илиана Кирилова. Това научила тя от обаждане от колега прокурор, заяви самата тя пред бТВ.

Обадил ѝ се прокурор Чавдар Пастованов преди време много разтревожен, докато Кирилова била в отпуска.

„Той ми каза, че ще ме заливат с киселина. Аз не се запознавам с материалите по тези дела – делегирала съм правата на своите заместници и не искам да знам какво има по тях. Още повече, че аз много добре знам истината – тя ще излезе наяве“, поясни тя.

И добави:

„Това, което знам, е, че той (б.р. – Пепи Еврото) е имал намерение да ме залива с киселина. Доколкото знам, излезе един разпит на Любена Павлова – оттам научих“, поясни прокурор Кирилова.

Любена Павлова е бивша съпруга на Петьо Петров, с който шумно се разделиха неотдавна. Петров пък. В неизвесност, след като започна разследване срещу него по случая, добил известност като „Осемте джуджета“.

„Петров го познавам от 1995-1996 г. Той беше прокурор тогава. Дълги години не съм комуникирала с него. Обяснила съм един момент от личния си живот, в който се срещнах с него след дълго прекъсване. Г-н Петров няма как да ми влияе на мен. Това, което знам, е, че е имал намерение да ме залива с киселина“, заяви Кирилова. И уточни, че не се чувствала заплашена, както и че намеренията за киселината „донякъде“ били новина за нея.

Кирилова коментира и снимките, които изтекоха контролирано в избрани медии на вече бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, показвайки скъп часовник на ръката си в компанията на бившия министър на туризма Николина Ангелкова.

„Ролята на Николина Ангелкова предстои да се изясни. Тя няма спомен за такова нещо. Предстои да се направи лицево-идентификационна експертиза дали лицето на снимката е тя, или не. Тя не се разпознава“, поясни прокурор Кирилова.

Тя заяви, че очаква Ангелкова сама да прояви инициатива и да разкаже пред разследващите за снимката в колата, на която Коцев си показва часовника. И че тъй като Ангелкова не се разпознавала на фотоса, щяла да бъде изготвена лицево-идентификационна експертиза дали лицето на снимката е тя.

„Ако експертизата потвърди, че на снимката е тя, се притеснявам за нея - вероятно има проблеми с паметта. Не мога да кажа“, каза прокурор Кирилова.