Пловдив все още няма изграден плувен басейн с олимпийски размери. Причината за това е липсата на компетентност и воля на общинската администрация, с които да пристъпи към изграждане на съоръжението. Това заяви кандидатът за кмет на район „Южен“ от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков по време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио в „Капана“.

Той е категоричен, че стойността на проекта не е толкова голяма и може да се реализира в един мандат. „Поемаме ангажимента да продължим“, допълни той и припомни, че още през 2016 година групата на „Съюз за Пловдив“ в ОбС внася предложението за изграждането на олимпийски плувен комплекс. В края на 2017 г. и началото на 2018 г. съвместно с треньори по плуване, собственици на клубове, родители е съставена подписка в подкрепа на изграждането на плувен комплекс. Събраните 1500 подписа са внесени и в местната общинска администрация, и в Министерски съвет.

По време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио Пловдив в „Капана“ в продължение на един час екипът на „Съюз за Пловдив“ и кандидатът им за кмет на града и лидер на партията адвокат Дани Каназирева отговаряха на актуални за пловдивската общественост въпроси, които им бяха зададени от представители на различни организации, гилдии и институции.

Вторият въпрос зададе Стефан Георгиев – дългогодишен старши треньор по плуване, изпълнителен директор на клуб „Младост“, преподавател в спортното училище, вторият треньор на Йосиф Миладинов – една от най-големите надежди на българското плуване. Той попита: Кога ще бъде изграден 50-метров басейн в Пловдив, който е град с много големи традиции в плуването?

Какво отговори кандидатът за кмет на район „Южен“ от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков чуйте във втория от поредицата предизборни дебати по Дарик радио Пловдив.