е се очертава лятото да е спокойно, напротив, турбуленциите тепърва предстоят". Това заяви в "Кой говори" по Дарик радио социологът Елена Дариева.

Петър Ганев по Дарик: Основната цел е финансовият бюджет да се стабилизира, като се спазят обещанията

Тя посочи, че "Когато фактите говорят, и социолозите мълчат. 1/5 от българските граждани дават доверие на кабинета", като коментар за доверието на българските граждани към правителството. Отбеляза още, че сформирането на редовно правителство донесе "известно успокояване на обстановката".

Грети Стефанова по Дарик: София има нужда от победител, столицата има нужда от успех и обединение

Политологът Петър Чолаков откликна на въпроса за работата на кабинета, като каза: "Трябва да се замисля, преди да отговоря, какво свърши за един месец това правителство." Той изрази съмненията си относно постигнатите резултати и предизвикателствата, които предстоят.

Елена Дариева коментира резултатите от последните местни избори, като заяви, че "Местните избори не могат да бъдат индикатор, по който мерим ерозията, която вече е настъпила". Тя сподели, че спадът на подкрепата за ПП-ДБ е "по-голям от този на ГЕРБ".

Христо Панчугов по Дарик: В съгласието за кабинет има неясноти, които може да блокират работата на институциите

Петър Чолаков изрази съмненията си за стабилността на сформираното правителство, като заяви, че "Сглобката ще се тресе, това е очевидно". Той спомена и "формулата за безплатен обяд", предложена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като пример за постоянните предизвикателства пред правителството.

Мария Касимова-Моасе по Дарик: Вместо да познаем творчеството на Ботев, ние си го татуираме на бицепсите

Елена Дариева заяви: "Бюджетът, Шенген, еврозоната и съдебната реформа съвпадат с очакванията на обществото, ако се стигне до някакви решения и добри мерки в тази посока, можем да очакваме и електорален ръст." Това изразява надеждата, че при нужните действия ще има положителни промени.

На въпроса дали трябва да бъде подписано колиционно споразумение, Петър Чолаков отговори: "Да, добре е то да се подпише". Това мнение подчертава необходимостта от политическа стабилност и сътрудничество в правителството, коментира той.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм