Продължава да е тежко състоянието на двамата пострадали при вчерашната катастрофа в Пловдив, съобщи Нова. С по-сериозни травми е 22-годишното момиче, пътувало в автомобила на загиналите. 

Припомняме, че при фаталния инцидент има две жертви - млад мъж на 21 г. и момиче на 20 години.Те са пътували с висока скорост в мощен джип, стана ясно в понеделник. Автомобилът се е разцепил на две след жестокия удар на бул. „Руски“ в Пловдив. Колата е навлязла между двете ленти и се блъснала последователно в няколко чинара в разделителната ивица на пътното платно.

Сериозно пострадал е и служител на Пожарната, който при спасителната акция е ударен от клон на дърво. 56-годишният мъж е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология с множество травми, но без опасност за живота.

Шофьорът на джипа, който умира на място, има 3-годишен стаж зад волана, регистрирани 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Той е син е на служителка в отдел “Регистрации на „Пътна полиция“- Пловдив.

По информация на Нова младежите от тежката катастрофа играли карти до късно. В момента на инцидента те се прибирали по домовете си. Автомобилът е собственост на столична фирма.