Двама рибари изчезнаха в понеделник в езерото "Мандра" в местността "Брястите" в Бургас, съобщи Областната дирекция на МВР. 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас са били в езерото с надуваема рибарска лодка към 23.00 часа на 27 ноември. Към 06.00 часа сутринта на 28 ноември от двамата вече нямало и следа. 

За издирването им е сформиран екип от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, отдел „Криминална полиция” към Областната дирекция на МВР,  сектор „Спасителни оперативни дейности” в „Пожарна безопасност и защита на населението”, както и ИАРА.

Стъпка напред: Бургас започва важен екологичен проект

Районът около езерото „Мандра” е претърсен обстойно, но до момента не са открити никакви следи нито от рибарите, нито от лодката им.


Утре, съобщават от полицията, при подходящи метеорологични условия издирвателните мероприятия продължават с начален час – 10.00 часа. 

МВР-Бургас  призовава в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.

Новините от Бургас