U.S. News & World Report публикува 13-ата годишна класация на най-добрите хотели в САЩ и Европа. Подреждането класира хотелите на база спечелените награди, звездите и оценки им в сайта на Tripadvisor.

Днес ще се спрем на най-добрите хотели в България. Сред тях са четири хотела от София, три от Банско, два от Слънчев бряг и един от Несебър.

CNBC определи най-добрите бизнес хотели в България

Barceló Royal Beach в Слънчев бряг заема първото място в подреждането за най-добър хотел у нас. Той се нарежда на 899-та позиция в Европа, показва справка на Darik Business Review.

Намиращият се между Несебър и Обзор Aqua Paradise Resort е класиран на втората позиция. Той заема и 988-о място в европейското подреждане.

Това са единствените български хотели в топ 1000 на Европа. Следват два столични хотела – Hilton и Grant Hotel Sofia, които се нареждат на 2090-а и 2175-а позиция, респективно.

Сред топ 10 са и три хотела, намиращи се в Банско - Premier Luxury Mountain Resort, Kempinski Hotel Grand Arena и Regnum Bansko Apart Hotel & Spa, който е класиран десети.

Топ 5 на най-екосъобразните ски курорти в света

Столичните Sense и Anel заемат седма и осма позиция, следвани от Royal Palace Helena Park в Слънчев бряг.

В класацията попадат 4 и 5-звездни хотели, с поне 20 стаи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм