Британка, която твърди, че е имала връзка с противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт, разказа пред Би Би Си как той я е насърчил да работи за неговата компания за уеб камери, преди да стане контролиращ и агресивен.

Много е трудно, защото не се чувствам като жертва – всичките избори, които направих, бяха по моя собствена, свободна воля. Той обаче знаеше какво прави. В един момент емоционалната и психологическата манипулация се превърна в принуждаване", казва Софи.

Андрю Тейт остава зад решетките, след като загуби ново обжалване на задържането си в Румъния

Андрю Тейт и неговият брат Тристан са задържани в Румъния, докато полицията разследва твърдения за изнасилване и трафик.

Прокурорите твърдят, че двамата са набирали жертви, като ги съблазнявали и лъгали, че искат да имат връзка, което полицията нарича "методът любовник". След това жертвите са били принуждавани или манипулирани да работят в техните стаи за развлечения за възрастни.

България продължава да е страна на произход на трафик на хора

Софи (това не е истинското й име) казва, че точно това се е случило с нея. Сега тя помага на прокурорите в тяхното разследване.

Тя каза пред програмата File on 4 на BBC Radio 4, че Тейт се е свързал с нея „напълно неочаквано“ във Facebook и е бил много очарователен.

„Той някак си ме примамваше да повярвам, че е някой, на когото мога да се доверя и някой, който искрено иска да изгради връзка с мен“, обяснява тя.

Удължиха ареста на Андрю Тейт с 30 дни

Тя казва, че тяхната комуникация е била типична за хора, които се опознават, без червени лампи, които да предупреждават какво предстои. След като разговаря с него онлайн, тя се съгласила да пътува до дома му в румънската столица Букурещ.

Бях на етап от живота си, когато всичко ми се струваше малко скучно и тази идея за приключение просто изглеждаше привлекателна“, обяснява тя.

С развитието на връзката им Софи редовно посещавала Тейт в Румъния. Той й казал, че иска тя да бъде негово гадже, но скоро започнал да я моли да работи за него.

Румънската полиция конфискува луксозни коли от имота на Андрю Тейт (видео и снимки)

„Няколко пъти ми каза: „Трябва да го направиш, ще направиш цяло състояние, но не е нужно, ако не искаш да го правиш. Аз правя достатъчно пари“, разказа Софи.

Но той винаги ми напомняше, че опцията е налице и това се превърна в „Ако ме обичаш, ще го направиш. Ако те е грижа за мен, ще го направиш… можем да направим много пари“. В крайна сметка той ме накара да си помисля: „Може би е прав, може би трябва да го направя“.

Софи е работила в индустрията за развлечения за възрастни и преди, така че била отворена към предложението. Но тя казва, че се е чувствала принудена и притеснена, че ако откаже, може да го загуби.

Можем ли да се справим с насилието над жени?

Във вече изтрита страница на своя уебсайт, Тейт описва как е управлявал бизнеса си с уеб камери - акаунтът му съвпада с този на Софи по много начини.

Той описва работата си така: „Да се ​​запозная с момиче, да отида на няколко срещи, да спя с нея… да я накарам да се влюби в мен, а след това ще направи всичко, което кажа.

През десетилетието, за което казва, че ръководи студиото си, той твърди, че повече от половината му служителки са били негови приятелки и нито една не е била в индустрията за развлечения за възрастни преди да го срещне. Разказът на Софи противоречи на това.

„Жените са си виновни“: Инфлуенсърът Андрю Тейт, задържан за трафик на хора и изнасилвания

Софи казва, че е печелила около £800 за шест часа работа, от които Тейт е взимал 50%. Представители на индустрията в Румъния заявиха, че това не е необичайно за студията с уеб камери.

С течение на времето Софи казва, че поведението на Тейт към нея се е влошило. Тя твърди, че той ставал все по-контролиращ, налагал парични глоби, ако тя излезе без негово разрешение, и че станал насилник.

Той ме изправи до стената, удари ми много силен шамар и изкрещя в лицето ми: „Ку*во“, сподели тя.

“Той унищожи част от мен”. Уайнстийн е признат за виновен във втори процес за сексуални престъпления

Тя добави, че грубият секс се е превърнал в нещо, с което не е била съгласна.

По-голямата част от насилието беше сексуално, това очевидно е нещо, което той обича. Той обича да се чувства напълно контролиращ жената и да се чувства така, сякаш може да отнеме живота ми във всяка секунда. Това е голямо сексуално възбуждение за него“, обясни тя.

„Имах толкова голямо желание просто да му угодя и просто да е щастлив. Но поглеждайки назад, той ме душеше до точката, в която припаднах веднъж и мисля, че се паникьоса, защото видя, че е отишъл твърде далеч."

„Молех го да спре“. Съдят Ник Картър за изнасилване на непълнолетна

Би Би Си видя съобщения и прослуша гласови записи, изпратени до Софи от Тейт, които изглежда подкрепят нейните твърдения за контролиращо поведение.

Софи казва, че в крайна сметка е напуснала връзката, след като е разбрала, че „постоянното чувство на по-низша от него“ не е правилно.

"Разбрах, че не мога да живея повече така и че това не е нормално. Просто трябваше да се измъкна от това", обяснява тя. 

Тя описва Тейт като "много труден човек", който е доста различен от героя, за когото се представя онлайн - където е известен с многобройните си изказвания, често заснети, докато пуши пура или заобиколен от своите суперколи.

Американски лекар, обвинен в изнасилване на упоени жени, се самоуби

"Той е много манипулативен, напълно му липсва каквато и да е емпатия. Той е нарцисист на 100%", казва тя.

Не мисля, че е емоционално способен да изпитва любов към някого или към нещо, дори към семейството си, дори към брат си – просто няма нищо. В пространството в мозъците ни, където чувстваме любов, състрадание и съпричастност, в неговия това е просто дупка, там няма нищо."

Международен ден за елиминиране на насилието над жени

Разследващите в Румъния потвърдиха, че шест жени са идентифицирани като потенциални жертви на трафик, но миналия месец две от жените публично отрекоха да са малтретирани от братята Тейт.

Софи казва, че някои от тях са жени, към които Тейт наистина се е отнасял добре, докато други все още са под негов контрол.

Той винаги е една крачка напред. Много добре знае, че има нужда от толкова добри отзиви, колкото и отрицателни, за да се защити. Има момичета, които са толкова увлечени и с промити мозъци от него, че никога няма да кажат лоша дума. Има и такива, които не говорят от страх, защото той заплашва“, категорична е тя. 

Харви Уайнстийн поискал от актриса да се включи в тройка, след което я изнасилил (снимки)

Полицията все още не е повдигнала обвинения срещу братята, които са задържани заедно с две румънки от 29 декември. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм