Лекар от Флорида, обвинен в изнасилване на свои упоени пациентки, беше намерен мъртъв тази седмица, което беше обявено за самоубийство, казаха официални лица, цитирани от "The Guardian".

Полицай откри 54-годишния Ерик Андрюс Салата мъртъв в канавка в понеделник. Властите получиха нареждане за проверка, след като гривната на глезена му е била изключена. Според доклада лекарят е бил намерен с пистолет близо до тялото му.

Индонезия праща в затвора за извънбрачен секс - важи и за туристите

Съдебният лекар определи смъртта като самоубийство, заяви говорителят на шерифа на окръг Колиър.

Полицията арестува Салата на 21 ноември в клиниката му, вече затворения Pura Vida Medical Spa в Неапол, след като две жени го обвиниха, че ги е изнасилил, докато са получавали козметични медицински процедури под седация в спа центъра, се казва в изявление на полицията в Неапол.

Салата беше арестуван по две обвинения в сексуално насилие над физически безпомощен човек и детективи със заповед претърсиха клиниката за доказателства, обявиха от полицията. Той беше освободен срещу гаранция от 100 000 долара на следващия ден и му беше наредено да се предаде паспорта си и да носи GPS монитор до делото му, което беше насрочено за 19 декември, според архивите на затвора и съда.

25 ноември - Международен ден срещу насилието над жени

Дни след обвинението, още поне три жени подадоха жалба срещу лекаря със същите твърдения - изнасилване по време на анестезия. 

Салата управляваше спа центъра, който предлагаше ботокс, пълнители, намаляване на мазнините, лечение на вени и други козметични процедури, заедно със съпругата си, според онлайн справочник с фирми в района. Съпругата на Салата е била в офиса по време на ареста, става ясно от протокола.

Харви Уайнстийн поискал от актриса да се включи в тройка, след което я изнасилил (снимки)

Тя не отговори веднага на молбите за коментар. Уебсайтът на спа центъра и страницата му във Facebook са недостъпни към момента.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм