Андрю Тейт загуби обжалването, с което оспори удължаването на задържането му под стража, съобщават от Independent.

Инфлуенсърът и бивш професионален кикбоксьор е задържан в Румъния по подозрение в организирана престъпност и трафик на хора от края на декември заедно с брат си Тристан и още двама заподозрени.

И четиримата, които първоначално бяха задържани в Букурещ в края на декември, се надяваха да отменят решението на съдията от 20 януари да удължи за втори път задържането им с 30 дни по искане на прокуратурата. Преди това те загубиха обжалването на предишното удължаване.

Удължиха ареста на Андрю Тейт с 30 дни

Андрю Тейт, британско-американски гражданин, който има близо пет милиона последователи в Twitter, пристигна в Апелативния съд в Букурещ в сряда сутринта заедно с брат си Тристан.

С това решение заподозрените ще бъдат задържани до 27 февруари, докато прокурорите продължават да разследват случая.

Миналата седмица прокурорите заявиха, че братята Тейт са вербували жертвите си, като са ги съблазнявали и лъжливо са твърдели, че искат връзка или брак.

Румънската полиция конфискува луксозни коли от имота на Андрю Тейт (видео и снимки)

Жертвите са били отвеждани в имоти в покрайнините на столицата Букурещ и чрез физическо насилие и психически тормоз са били сексуално експлоатирани, като са били принуждавани да създават порнографско съдържание за сайтове на социални медии, което е генерирало голяма финансова печалба, твърдят властите.

Тейт придоби популярност в обществото с женомразките си изказвания, заради които беше забранен от всички основни платформи на социалните медии, въпреки че акаунтът му в Twitter беше възстановен през ноември, след като Елон Мъск придоби компанията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм