„Всякакво огорчение, ярост гняв, викане , хулене, заедно с всякаква злоба да се махне от вас, а бъдете един към друг благи, милосърдни, прощавайте си един на друг, както и Бог в Христа е простил на вас!“- С това послание на апостол Павел към ефисяните, записано в Светата книга, пастор Живко Тончев се обърна днес към слушателите на Дарик Югоизток. В авторската рубрика „Думи на надежда“ той насочи слушателите към пътя на светлината. И насърчи вярващите- периодично да почистват плевелите – на премълчаното огорчението и притаеното оскърбление от душите си.  „Така както плевелите задушават другите растения в градината, както нежелано, но бързо се разпространяват, така огорчението заглушава радостта живота“, каза пастор Тончев.

„Понякога, за съжаление, можем да преживеем разочарование, дори от най-близките си хора, които да оставят рана в душите ни. Но за да се освободим от този плевел, трябва да има споделяне“, заяви той.  В ефира той насърчи вярващите да открият ключа към опрощението. А за пример посочи вдъхновяващата история на Йосиф- отдаден на трудолюбието, любовта към ближния и вярата в Бога.

„Много важно е в нашите взаимоотношения да живеем в прошка. Но и да изпитваме себе си, дали пък с думите си, не сме огорчили някого. И да преглеждаме често градината на душата си. Там няма място аз плевели- за горделивост и високомерие. Да изкореним от градината на душата си огорчението и да отглеждаме благодарност и радост в себе си“, призова пастор Тончев. И разкри мъдростта в Светите писания:  „Бог се противи на горделивите, а на смирените дава благодат“.

Думи на надежда с пастор Живко Тончев чуйте в звуковия файл: