Това е моят район! Аз съм жител на район „Южен“, израснал съм тук и живея със семейството си тук, затова не мога да остана безразличен към всичко, което се случва в доскоро най-зелената част на Пловдив. Това заяви кандидатът за районен кмет на коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ доц. д-р Красимир Александров. В предаването „Форум Пловдив“ той съобщи, че в момента в района живеят над 100 000 души и реално може да бъде деветият по големина град в България. Според него през изминалите години на управление е липсвал основно балансът между обществения и частния интерес и резултатът е презастрояването в голям мащаб. 

Приоритетите ми са ясни, заяви още доц. Александров и това са: 

Изграждане на модерна инфраструктура и гарантиране безопасността на хората, които живеят в „Южен“;

Ефективен транспорт, с конкретни решения, свързани със специфичните нужди на жителите на района. Създаване на общински паркинги;

Подобряване на социалната инфраструктура и създаване на спешен център във Втора градска болница;

Насърчаване на инициативи, свързани с чиста околна среда;

Грижа за бездомните животни

Искам през следващите 4 години хората в района да усетят различно отношение и да видят реално свършена работа. Това е моят квартал и желанието ми е всички в него да живеем като достойни граждани  на страна от Европейския съюз.

Кандидатът за кмет проф. Ивайло Старибратов, кандидатите за районни кметове и общински съветници от ПК „Продължаваме промяната - Демократична България“ са с № 66 в бюлетините за местните избори.