На 07.10.2023 г. БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ СПОРТ ЗА ВСИЧКИ организира за 31-ви пореден път, Световен ден на ходенето с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по  „Програма за развитие на спорта за всички“. Проявата се осъществява под патронажа на министъра на младежта и спорта  доц. д-р Димитър Илиев и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021-2024“.

Община град Добрич, съвместно с ОП „Спортни имоти“ и Младежки център – Добрич, ще организира  спортното събитие в Добрич.

Проявата ще стартира на 07.10.2023 г. от 10.00 ч. и ще приключи в 13.00 ч. Талони за участие ще бъдат раздавани до 12.30 ч.        

Всеки участник ще получи талон за участие от избран начален пункт. Във всеки краен пункт ще бъде поставена кутия, в която ще се пускат талоните за участие в томбола.

Маршрутът, който ще бъде изминат от всеки, включил се в проявата, до крайния пункт ще бъде избран индивидуално от всеки участник.

Община град Добрич  обявява два маршрута, както следва:

  • Начален пункт Младежки център Добрич – краен пункт СК „Простор“ (пред СЗ Добротица)
  • Начален пункт СК „Простор“ (пред СЗ Добротица) – краен пункт Младежки център Добрич

При желание участниците ще имат право да изминат  и двата маршрута, като от всеки начален пункт ще получат отделен талон за участие в томбола.

Допуска се и участие с велосипед.

В инициативата ще могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол, ниво на физическа подготовка и др. 

Община град Добрич ще осигури една специална награда – велосипед и поощрителни награди – топки, въженца за скачане, хилки за тенис,  раници.

Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на печелившите талони, наградите и мястото за получаването им  ще бъдат обявени на официалния сайт и facebook страницата на Община град Добрич на 10.10.2023 г.     

В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Община град Добрич кани всички жители и гости на града да се включат в проявата!