Георги Гаврилов е роден през 1991 в София. Завършил е Физика в СУ “Св. Климент Охридски”. През 2014 печели първо място в Националния конкурс за поезия „Море” (Бургас) и конкурса „Ирелевант” на Фондация „Буквите” (София), както и второ място на конкурсите на името на Веселин Ханчев, Георги Черняков и Боян Пенев през 2015 и на името на Тобромир Тонев през 2016 г. Има номинация в конкурса „Магията Любов” (Казанлък).„Корабен дневник на книжната лодка” е дебютната му книга (Издателска къща „Знаци”, 2015 г.). През март 2016 година книгата получава извънредна награда на Сдружението на българските писатели в Националния литературен конкурс на името на Христо Фотев. Месец след това „Корабен дневник на книжната лодка“ печели голямата награда за дебютна поетична книга – бронзов Пегас, на конкурса  „Южна пролет“ в Хасково. През 2016 г. в Издателска къща „Знаци“ излиза и втората му книга – „Пиета“, която веднага е забелязана от литературната критика.

Съосновател на пространството за литература и култура “Хралупата”. „Сините часове” (ИК „Знаци”, 2019) e третата му самостоятелна стихосбирка.

"Последният Буенос Айрес" на Георги Гаврилов е книга за войната, която отдавна е прекрачила видимите си граници и е нахлула навсякъде в нашия свят - дори и в най-интимните му пространства", пише за стихосбирката Едвин Сугарев.

Георги Гаврилов във "Време за джаз" на Дарик Радио.

Разговора слушайте в звуковия файл.