Директорка на училище е била гонена и бита от учителки от друго учебно заведение, съобщават от OFFnews. Сцената се разиграва преди погледа на над 1000 ученици в 142 ОУ „Веселин Ханчев“ и 203 ПЕГ "Свети Методий" в столичния район "Красно село", които споделят обща сграда.

За случая съобщи общинският съветник Грети Стефанова на заседанието на комисията по образование и култура към СОС. Тя е настояла да се вземе отношение по случая и да се съдейства по разрешаване на конфликта. 

Каква е разликата между парламентарна република и президентска република

Стефанова е посочила, цитирана от сайта Столица.бг, че "между 800 и 1000 деца са гледали този цирк", но не се уточнава кои учители са участвали в побоя.

"И това е в центъра на София. Трудното съвместно съжителство на двете училища (в една сграда) е проблем, който остава нерешен от години", допълни общинският съветник. 

Шефът на дирекция "Образование" в Столичната община Мария Минчева потвърди за конфликт между двете учебни заведения.

Президентът Румен Радев обяви датата на изборите

"Дирекцията води активна кореспонденция както с директорите, така и с районната администрация за изясняване на нещата. От Столичната община са дали указания, но между двете директорки има остър личен конфликт и не може да се постигне консенсус", обясни тя.

По думите на Минчева подялбата на сграда между две училища не е прецедент в София, но толкова остър конфликт не е имало досега. Двете училища са пред сливане, което неформално е потвърдено от кмета на района Росина Станиславова, допълни Минчева.

Играта “искал, но не успял” преди изборите, или защо крахът на парламента е победа за всички

Ако този сценарий бъде реализиран двете училища ще бъдат обединени в едно, но Мичева смята, че това не е най-доброто решение.

"В много от училищата, които ползват една и съща сграда има проблеми, но те се решават с диалог, съдействие от районната администрация и конструктивно поведение, докато в "Красно село" воюват", заяви общинският съветник Деян Стаматов, който също е директор на училище.

Председателят на Студентския клуб на политолога: Речите на политиците са като ситком

От комисията по образование и култура решиха да се запознаят по-подробно с казуса, за да намерят корените на конфликта и да вземат най-оптималното решение за учениците и от двете учебни заведения.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм