Цялостна позитивна нагласа към новия земеделски министър Георги Тахов. Това е заключението от случващото се в сектора през последните дни. В студиото на Дарик и предаването "Агросвят" Александра Гинева разговаря с изпълнителния директор на Българската аграрна камара (БАК) Светлана Боянова и Костадин Костадинов - председател на БАК. Фокус на разговора - последните промени в сектор "земеделие" през изминалата седмица.

"Нека не забравяме, че осигуряването на средства в държавния бюджет е отговорност на Министерски съвет и в частност на министъра на финансите, който подготвя бюджет и след това на Народно събрание", коментира Боянова.

"На срещите имаше организации, които не знаеха къде се намират и защо са там. Имаше хора, които ги виждам за първи път", заяви Костадинов.

И двамата обаче се обединиха около мнението, че е важно, че новият земеделски министър Георги Тахов е познат на сектора. Той беше изпълнителен директор на фонд "Земеделие". 

Важното е да се изпълняват политики и да има визия, а не да се фокусира върху оставки на дадени министри. Г-жа Боянова от своя страна подчерта и ролята на европейските регулации, които също оказват влияние върху производителността на нашите земеделци.

Чуйте повече в звуковия файл