Според първите резултати от екзитпола на социологическа агенция „Галъп интернешънъл болкан“, представени по Нова телевизия, разпределението на гласовете за кандидат-кметовете в Бургас, сочи 38 % за досегашния кмет - Димитър Николов, 19 % за Константин Бачийски и също толкова за Димитър Найденов, кандидатът на "Възраждане", Тодор Ангелов е с 8%, а Станимир Баев, издигнат от БСП е с 4, 0%. 

Данните са към 20:00 часа, когато според Общинската избирателна комисия активността на бургазлии е малко над 36 на сто от имащите право на глас или 63 657 души.

До момента обаче официална информация от Комисията не е пирстигнала. 

Преди минути Димитър Николов даде брифинг пред сградата на Общината, заедно с водача на листата с кандидати за съветници на ГЕРБ - проф. Севдалина Турманова.

„Все още няма окончателни резултати, но искам да благодаря на всички, които излязоха и гласуваха на този вот, на моите симпатизанти и на всички, които гласуваха за мен и за останалите кандидати. Заради нестабилната политическа обстановка, заради ковид, много проекти бяха замразени и спрени в Бургас. Ще форсирам тях и най-вече се надявам страната ни да има стабилно правителство и спокойствие, да работят всички програми и фондове, да има административен капацитет в държавата, който да отпуши всички възможности, чрез които местната власт може да реализира решенията на проблемите, за които говорихме през кампанията.“, каза Димитър Николов. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм