Проблемите на България, свързани с миграцията могат да бъдат решени единствено на ниво Европейски съюз в съответните комисии и с активното участие на българските евродепутати. Това заяви в предаването по Дарик „Без претенции“ кандидатът за депутат в Европейския парламент от „Синя България“ Диман Георгиев. Той подчерта, че досега нашите евродепутати не са вършили достатъчно.

„Процесите са динамични, има страни, които са против приемането на този пакт. Но Европа трябва да изработи своя обща политика. Защото няма как всяка една държава самостоятелно да се справя. В пакта има мерки за скрининг на мигрантите, за изграждане на лагери“

Според Георгиев обаче ЕС не трябва да се затваря напълно за хора, които наистина имат нужда от закрила. Относно темите от дневния ред на ЕС той обясни:

„Дясното печели все по-голямо представителство в ЕС, което ще промени Съюза. Дясното е когато парите остават у хората, лявото е когато държавата взима вашите пари и решава какво да прави с тях. В „Синя България“ това разбираме от дясно и ляво“

Той поясни, че „Синя България“ са за единна Европа, но депутатите трябва да участват активно в правенето на политики и взимане на решения. „Ние можем да отстояваме тези интереси само чрез взимане на съюзници“, коментира Георгиев и добави, че задачата ни е да търсим съмишлиници в комисиите на ЕК.