11-годишен руснак взриви вечния огън в гр. Можайск в Московска област, съобщи телеграм каналът SHOT. Това е регистрирано от камери за наблюдение, по които впоследствие бил идентифициран и пакостникът. За белята момчето използвало автомобилен пожарогасител.

Путин посети Мариупол

Вечният огън в града се намира недалеч от Дома за детско творчество на ул. „Желябова“. Портиерката на детското заведение била на пост, когато я стреснал силен взрив отвън. Избягала на улицата и видяла гъст дим над петолъчката на Вечния огън в местния парк. Извикала веднага полиция. Специалистите открили в изгасналия огън прахов пожарогасител с разкъсан от взрива корпус. Пожарогасителят бил от типа, какъвто са длъжни да имат при себе си шофьорите на леки автомобили.

Путин с изненадващо посещение в Крим (видео)

Малко по-късно станало ясно, че мемориалът е повреден не от шофьор, а от 11-годишен местен ученик в пети клас. „В резултат на оперативно-издирвателни работи беше открит правонарушителят. Той се оказа местен жител, роден през 2011 година“, съобщи пресцентърът на полицията в Московска област.

Хронология на житието: Кой е Владимир Владимирович Путин?

Полицаите открили момчето в дома му, където живеел с майка си, касиерка в местно кафене. Както съобщават местните медии, петокласникът е поставен на отчет в местната педагогическа стая (ПДН – по делата на непълнолетните). Непълнолетният пироман е бил отведен да даде обяснения откъде е взел пожарогасителя и защо го е сложил там, където не бива. На майка му е съставен протокол по чл. 5.35 от АПК на Руската федерация за неизпълнение от родителите или други законни представители на непълнолетни на задълженията им по отглеждането и възпитанието на непълнолетните.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм