Религиозна група е изправена пред съда в австралийслкия щат Куинсланд заради смъртта на Елизабет Струх, съобщава bTV, позовавайки се на Ей Би Си Нет.

14 членове на религиозна група са обвинени в смъртта на 8-годишното момиче през 2022 г. Елизабет Струх беше намерена мъртва в дома си в Рейнджвил, след като се твърди, че инсулинът ѝ е бил забранен в продължение на дни. Тя е страдала от диабет тип 1.

По данни на полицията групата се е молила на Бог да я излекува, вместо да потърси медицинска помощ. Религиозната група твърди, че обича Елизабет и се доверяват на Бог да я излекува.

Предполагаемият лидер на групата, известна като „Църквата“, Брендън Люк Стивънс, е обвинен в убийството на Елизабет. Сред обвиняемите за непредумишлено убийство е майката и бащата на Елизабет - Кери и Джейсън Струх.

19-годишният брат на момичето Закари Алън Струс е имал ключова роля в насърчаването на спирането на лекарствата на Елизабет.

В края на миналата година 32-годишният Лаклан Стюарт Шонфиш, който също е член на религиозната група, казва, че групата е следвала Библията.

„Не се казва нищо за викането на лекари. Библията казва молете се, полагайте ръце върху болните и молитвата на вяра ще спаси болните. Така, че направихме всичко, което се отнася до Библията. Вечният живот на Елизабет е по-важен“, каза той пред съда.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм