Депутатът от "БСП за България" Смиляна Нитова е получила заплашителни съобщения след въпрос от парламентарния контрол към служебния премиер Гълъб Донев за областния управител на Хасково Минко Ангелов. Това обяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на „БСП за България“ Иван Ченчев.

Той уточни, че съобщението е дълго и завършва с думите "ще ви помогна на следващи избори да нямате депутат от еди-кой си многомандатен избирателен район". Според Ченчев това е сериозен въпрос, който би трябвало да скандализира всички депутати и да реагират остро. 

Донев: МС никога не е изразявал позиция за участие във войната

Във вторник в рамките на парламентарния контрол Смиляна Нитова попита какви действия ще предприеме служебното правителство след оповестена в медиите информация за контрабанден внос от Турция, в който е замесено името на областния управител на Хасково. Гълъб Донев отговори, че и при най-малкото съмнение за действията на областния управител, той ще бъде освободен.

От своя страна Минко Ангелов написа в профила си във „Фейсбук“, че е морално и почтено да депозира оставката си, докато приключат проверките. Той определи изнесената информация като пасквил, съшит с бели конци и като опит за дискредитирането му като борец за законност и справедливост.

Парламентът отхвърли декларацията на ПП за внасяне на нов бюджет

А ДАНС, прокуратурата и МВР проверяват сигнал, че областният управител на Хасково е покровителствал канал за контрабанден внос от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“.

Минко Ангелов определи това като „клеветническа кампания“ срещу него и обяви, че ще си търси правата в съда.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм