„Очевидно нямаме никакво доверие на г-н Стоянов по отношение на подготовката на изборите. При положение, че познанството със Стефан Димитров се внушава като проблем за главния секретар, то звучи с много по-голяма сила по отношение на министъра на вътрешните работи“. Това коментира пред журналисти премиерът в оставка Николай Денков.

Той призова номинираният за служебен премиер Димитър Главчев да ревизира отново състава на Министерския съвет във връзка със спорните лица в него.

Пред държавното радио в неделя Денков заяви, че ще изпрати сигнал до прокуратурата за оказания натиск над Коцев.

Припомняме, че в четвъртък главният секретар на МВР подаде оставка, а ден по-късно я оттегли. Малко по-късно на брифинг в Министерския съвет Денков заяви: “Вчера получих доклад от Калин Стоянов (вътрешният министър - б.р.), в който се предлагаше да бъде освободен Живко Коцев като главен секретар и да бъде освободен от длъжност".

Той добави, че е пишело, че оставката е подадена по желание на Живко Коцев. Денков поискал лична среща с него, провели са “дълъг и откровен разговор”, по време на който премиерът в оставка установил, че напускането на главния секретар се случило “под натиск”.

На този фон ДАНС огласи разследване срещу шефката на Агенция “Митници”, която беше арестувана и обвинена за участие в организирана престъпна група за контрабанда.

По време на заседанието на Софийския градски съд в събота стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети край хотел в Правец, а от снимките стана ясно, че и главния секретар на МВР Живко Коцев се е срещал с тях.

В парламентът в четвъртък съпредседателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" Кирил Петков коментира случая с арестите в Агенция "Митници" като заяви, че "в момента започва една от най-мръсните предизборни кампании".

"Реално бухалките се извадиха отново, вчерашния ден - арести на висши длъжностни лица в "Митниците", без яснота какво се случва, никой не излиза да казва нищо, изчезва главният секретар, никой не знае къде е, бил си подал оставката, а информацията, която имаме е, че вчера са претърсвали неговия офис", каза Петков.