Главният секретар на МВР, който вчера подаде оставка, днес я е оттеглил. Това заяви самият той на брифинг в Министерския съвет, заедно с министър-председателят в оставка Николай Денков.

"Вчера получих доклад от Калин Стоянов (вътрешният министър - б.р.), в който се предлагаше да бъде освободен Живко Коцев като главен секретар и да бъде освободен от длъжност", заяви премиерът в оставка Николай Денков.  Той добави, че е пишело, че оставката е подадена по желание на Живко Коцев. Денков поискал лична среща с него, провели са "дълъг и откровен разговор".

Тогава Денков установил: "Коцев е подал тази молба за напускане под натиск от страна на министъра на МВР и от страна на много високопоставени лица в прокуратурата, заяви премиерът в оставка Николай Денков.

По-рано днес при консултациите в президентството номинираният за служебен премиер Димитър Главчев заяви, че няма да сменя вътрешния министър Калин Стоянов. Основен довод за това за Главчев беше именно оставката на главния секретар на МВР. "Представете си след професионалното, МВР да остане и без политическото си ръководство в лицето на министъра, ако го сменим? Не мога да поема такава отговорност, а най-важното на служебното правителство е да организира честни избори", каза сутринта в петък Главчев.

Очаквайте подробности.