Делегацията на "Хамас", напусна преговорите в Кайро без споразумение. Oт неделя в Египет текат преговори за прекратяване на огъняа в Газа. От въоръжената групировка твърдят, че преговорите с Израел не са приключили, съобщи Би Би Си.

"Надявахме се, че 40-дневното примирие може да бъде сключено за началото на ислямския месец Рамазан следващата седмица", заявиха от "Хамас".

Високопоставеният представител на "Хамас" Сами Абу Зухри заяви, че Израел е "осуетявал" усилията за сключване на споразумение за прекратяване на огъня с посредничеството на Катар и Египет по време на четиридневните преговори, чийто домакин беше Кайро, предаде Франс прес.

Условията на сделката за Газа, които от "Хамас" слагат на масата, предвиждат групировката да освободи част от заложниците, които все още държи след нападението от 7 октомври. Палестинските затворници, държани в Израел, обаче също трябва да бъдат освободени.

Представители на здравните служби в Газа заявиха, че броят на потвърдените убити при израелската офанзива вече е надхвърлил 30 800 души. Те съобщиха за 83 убити през последните 24 часа, а очевидци казаха, че израелските бомбардировки продължават в Хан Юнис, южния град Рафах и райони в централната част на Газа, предаде БТА.