Деца ще изнесат премиерен куклен спектакъл на сцената на Държавен куклен театър – Бургас на 29 януари (неделя) от 17:30 ч. Ще се играе обичаната приказка на Андерсен „Малката русалка“, а постановката е с професионални кукли. Вход свободен.

На сцената ще се изявят Александра, Ива, Весела, Матей, Николай, Ярослава, Диана, Теодор Й. , Теодор Г. ,Теана, Кристиян и Дария, всички на възраст между 6 и 11 години. Те са възпитаници на детската театрална школа към кукления театър, която стартира през 2014 г. и се ръководи от професионалните актьори от трупата – Гергана Анмахян и Алекс Анмахян.

Всички кукли в представленията се изработват специално от квалифицирания кукломайстор и художник – Недко Данев. Музиката е дело на Гергана Анмахян, а спектакълът е прочит на вечната класика на Андерсен. Публиката ще се потопи в дълбините на морето, от които русалката Анабел иска най-после да излезе. С нея са добрите ѝ приятели, много морски обитатели, красив принц и морската вещица.

Репетициите за „Малката русалка” стартират през септември. Веднага след представлението започва подготовката по друга любима приказка - „Магьосникът от Оз”. Нейната премиера ще бъде на откриването на фестивала „Дни на куклите” през месец юли. Друга интересна особеност на постановките е, че се реализират в комбинация от жив план и игра с кукла, което въздейства по-силно на публиката.

„Театърът се учи в Театър! Най-важен за нас си остава работният процес, общуването с децата. Много ни е важно всички да се изявят – да имат свои роли. Желаният краен продукт, съдържащ всички компоненти, се постига с повече или по-малко репетиции, но целият извървян път – ето това е притегателната сила на театъра. Качествата на личността и усъвършенстването на характера остават за цял живот”, казва Алекс Анмахян

„Училище за таланти” към ДКТ– Бургас вече девет години показва на децата света на кукленото изкуство, запознава ги с основните системи кукли, сценично поведение, пластика и пеене.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм