Партийното ръководство на общинските болници е един от големите проблеми на общинското здравеопзване в Пловдив. Това заяви по време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио в Капана кандидатът за кмет на града на тепетата и лидер на „Съюз за Пловдив“ адвокат Дани Каназирева. Тя е категорична, че община Пловдив досега води политика на умишлен фалит на общинските лечебни заведения и даде пример със закритата Белодробна болница, ДКЦ 6 и болница „Св. Мина“.

Нужна е програма за спасяването на общинското здравеопазване, но без пари няма как да стане, категорични са Каназирева и екипът й.

Време е с подготвени пловдивски лекари и сестри да се изготви подготви програма за общинското здравеопазване, което да стане конкуретно на частната здравна сфера.

За осигуряване на „зелена вълна“ за автомобилите на Спешна помощ е необходимо системата за умните светофари да заработи така, че да може да спира останалите МПС-та и да пропуска линейките или автомобилите със специален режим.

По време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио Пловдив в Капана в продължение на един час Дани Канадирева и екипът й отговаряха на въпроси, актуални за пловдивската общественост, които им бяха зададени от представители на различни обществени организации, гилдии и интситуции.

ПЪРВИЯТ ВЪПРОС зададе доктор Красимир Шукерски - лекар невролог от клиниката по Нервни болести на УМБАЛ „Св. Георги“,  асистент-преподавател и републикански консултант по нервни болести, който попита: Каква е визията за реформа в общинското здравеопазване и какъв е шансът да се организира логистичо "зелена вълна" за автомобилите на спешна помощ?

Какво отговори кандидатът за кмет от "Съюз за Пловдив" адвокат Дани Каназирева, чуйте в първия от поредицата предизборни дебати по Дарик радио Пловдив.