Микотерапията се прилага успешно все повече в различни страни в Европа, не само при лечение на едни от най-тежките онкологични заболявания, но и при диабет, дихателни проблеми и др. Това заяви в специализираното предаване "Най-добрите лекари" по Дарик д-р Кремена Желева - член на Обществото по лекарствени гъби в България.

Лекарствените гъби и екстрактите от тях се ползват от най-древни времена, но съвременната алтернативна медицина ги преоткрива като доказва тяхното изключително положително действие, особено при пациенти, които са на химиотерапия и лъчетерапия. В страни като Германия лекарите препоръчват естествените природни продукти и като профилактична терапия, както и за повишаване на имунитета.

Изследванията показват, че най-добрите продукти са тези, направени от плодното тяло на лекарствените гъби. Екстрактът от полизахариди активира имунните клетки и има мощен противотуморен ефект, обясни в ефира на Дарик д-р Желева, която предписва от години микотерапия с продукти на Dr. Biomaster и има дългогодишно наблюдение върху пациентите си от Бургас и региона. Лекарствените гъби се приемат в прахообразна форма, като при тежки заболявания е задължителна консултацията с лекар специалист. При приема им не се забелязват никакви странични ефекти, уточнява още д-р Кремена Желева. Те се използват успешно и за пречистване на дихателните пътища, след прекарани вирусни заболявания, включително и на пушачи.

За детоксикация на тялото и профилактика, се препоръчва прием в продължение на 3-4 месеца в годината, като конкретно за продуктите на Dr. Biomaster дозата е 3 х 1 капсула на ден, но няма ограничения и за непрекъснат прием, ако човек иска да поддържа имунитета си силен.

Как действат различните лекарствени гъби и какъв е ефектът при лечението на различни заболявания? - слушайте в специализираното предаване „Най-добрите лекари“. С д-р Кремена Желева разговаря Лалка Златанова.