Районните кметове на Пловдив ежегодно се надяват на по-голямо финансиране. Инфраструктурните обекти в кметствата се реализират, според това има ли осигурено финансиране за тях. Уличната мрежа е в добро експлоатационно състояние, местата за паркиране никога не стигат.

Темата е водеща на четвъртия дебат от кампанията на Дарик радио „Най-добрият квартал за живеене“, която се осъществява със съдействието на ПловдивПрес.

Целта е да се търсят добри практики и решения за подобряване качеството на живот във втория по големина град в България. Жителите на Пловдив имат възможност да задават актуални теми и да слушат дебати по тях, между районните кметове.

Всеки, който иска да гласува, може да го направи в пловдивската страница на официалния сайт на Дарик радио www.darik.bg.

Гласуването в класацията ще продължи до 01.10.2023 г. в официалните сайтове и страниците на Дарик Пловдив и Пловдив прес. Въпроси могат да се задават чрез официалната страница на Darik Пловдив във Фейсбук и на е-mail: darikradioplovdiv@gmail.com.

Освен голямата награда за „Най-добър квартал за живеене", ще бъдат отличени кварталът с най-много зелени площи, както и този с най-удобна инфраструктура, включително и за хора с увреждания.

Дискусиите с районни кметове в студиото на Дарик радио Пловдив се провеждат всеки втори петък в месеца.

Кампанията се реализира по идея на Дарик радио, като продължение на националната кампания „Най-добрият град за живеене“.

Асистент продукция и водещ: Искра Койчева

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Монтаж, саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров