БСП поиска спешно изслушване на финансовия министър Асен Василев в Народното събрание. Причината е изпратено вчера писмо от Министерството на финансите до всички общини, според което местните власти в рамките на няколко часа трябва да предоставят списък с проекти, които да бъдат финансирани от държавния бюджет за следващата година. Според Корнелия Нинова заложеният срок е недопустимо кратък още повече в ситуация, в която  част от кметовете в страната все още сформират своите екипи. 

Вчера на обяд Министерството на финансите е изпратило писмо до общинските кметове да изпратят списък с проекти, които да бъдат включени в държавния бюджет за 2024 година. Посоченият срок за това е бил само няколко часа – до вечерта на вчерашния ден. Корнелия Нинова коментира, че много от кметовете няма как да изпратят информацията в подобни кратки срокове и общините ще останат без финансиране. Тя обвини ПП-ДБ в предателство към местната власт.

Според Корнелия Нинова пари ще получат само определени общини .

Заради създалата се ситуация от БСП поискаха финансовият министър Асен Василев да бъде спешно изслушан в Народното събрание. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм