Името на кандидата на ГЕРБ за кмет на София няма да бъде обявено днес. Това обяви Бойко Борисов по време на брифинг в кулоарите на парламента. 

„Ще ви хареса”, добави той и определи решението като нестандартно. 

Борисов призова Атанас Атанасов да се върне начело на комисията за контрол над службите. Припомняме, че в сряда Атанасов подаде заявления за оттегляне от председателския пост. Като мотив за решението на Атанасов от ПП-ДБ посочиха, че от ГЕРБ-СДС е бил поет ангажимент за реформа на службите, който е бил оттеглен. 

Малко по-късно и депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви, че партията му няма да подкрепи реформата, въпреки че преди няколко дни от Движението изразиха друго мнение.

Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България” Бойко Рашков поема председателското място на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения за тази пленарна сесия. Това обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков от трибуната на парламента.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм