Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили, а търсят по всякакъв начин да прехвърлят собствената си вина на някой друг. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на ПП-ДБ, според които ГЕРБ са виновни, че се бави вторият транш по Плана за възстановяване и устойчивост.

“Не мога да повярвам, че ПП-ДБ са казали такова нещо, че ГЕРБ са виновни за това, че се бави вторият транш по Плана за възстановяване”, коментира Борисов след изявлението на Денков.

“Преди 3 години ГЕРБ вкара България в Европейския банков съюз, в еврозоната, остави абсолютно готов, договорен с Еврокомисията План за възстановяване”, припомни лидерът на ГЕРБ. Той нарече твърденията на Денков неистини”. 

“Вадиме записа от техния партиен форум, в който Асен Василев казва, че ние няма да имаме ротация, че ще работят девет месеци ще избягат. Повтарям - с Асен Василев договорихме кабинет с всички отстъпки от ГЕРБ, те поискаха и вътрешен министър. А защо го поискаха последните седмици стана ясно защо са го поискали”, коментира Борисов.