До края на новия управленски мандат може да бъде построен плувният комплекс с олимпийски размери „Младост“ в Пловдив. Това заяви в изнесеното предизборно студио на Дарик радио в „Капана“ кандидатът за кмет на район „Южен“ от коалиция ВМРО и НФСБ Борислав Инчев. Той е категоричен, че подобен срок е реалистичен и постижим.

Средствата, необходими за изграждането на подобно съоръжение, могат да се осигурят по различни начини. Първият е чрез тегленето на специален заем, който може да не е само за басейна, но и басейнът да е включен във финансовата рамка на заема. Към него могат да се включат и други съоръжения като олимпийски стрелкови комплекс, спортна зала на бул. „Дунав“ и други. Другият вариант, който Инчев определи като по-бавен, е чрез осигуряване на средства от общинския бюджет. Добави и трети вариант – държавно финансиране. Общинското ръководство трябва да реши кой вариант да избере.

По време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио Пловдив в „Капана“ в продължение на един час Борислав Инчев и Десислава Желязкова – и двамата от екипа на коалицията ВМРО – НФСБ, отговаряха на актуални за пловдивската общественост въпроси, които им бяха зададени от представители на различни организации, гилдии и институции.

Вторият въпрос зададе Стефан Георгиев – дългогодишен старши треньор по плуване, изпълнителен директор на клуб „Младост“, преподавател в спортното училище, вторият треньор на Йосиф Миладинов – една от най-големите надежди на българското плуване. Той попита: Кога ще бъде изграден 50-метров басейн в Пловдив, който е град с много големи традиции в плуването?

Какво отговори кандидатът за кмет на район „Южен“ от коалицията ВМРО-НФСБ Борислав Инчев чуйте във втория от поредицата предизборни дебати по Дарик радио Пловдив.