Общинските ДКЦ-та в Пловдив са в дейност, която е полуприватизирана. Те трябва да се извадят от „зоната си на комфорт“. Това заяви по време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио в Капана кандидатът за кмет на район „Южен“ от коалиция НФСБ-ВМРО Борислав Инчев.Той е категоричен, че медицнските центрове не могат да се рефинансират по настоящия начин.

Проблемът с болниците е по-сериозен, отчете още Борислав Инчев. За решаването му е нужно първо финансово стабилизиране на дадено лебечно заведение, а след това ясна политическа воля-не само от страна на кмета на Пловдив, а и на целия ОбС.

По време на изнесеното предизборно студио на Дарик радио Пловдив в Капана в продължение на един час Борислав Инчев и Десислава Желязкова - и двамата от коалиция НФСБ - ВМРО, отговаряха на въпроси, актуални за пловдивската общественост, които им бяха зададени от представители на различни обществени организации, гилдии и институции.

ПЪРВИЯТ ВЪПРОС зададе доктор Красимир Шукерски - лекар невролог от клиниката по Нервни болести на УМБАЛ „Св. Георги“,  асистент-преподавател и републикански консултант по нервни болести, който попита: Каква е визията за реформа в общинското здравеопазване и какъв е шансът да се организира логистичо "зелена вълна" за автомобилите на спешна помощ?

Какво отговори кандидатът за кмет на район "Южен" Борислав Инчев, чуйте в първия от поредицата предизборни дебати по Дарик радио Пловдив.