Няма вариант, ако Рая Назарян не бъде избрана за председател на Народното събрание ГЕРБ-СДС да върнат мандата. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се раздели с журналистите в кулоарите на парламента по време на първото заседание, което днес беше продължено. Той отново призова партиите да бъдат отговорни и да изберат председател, защото в противен случай страната не може да отиде дори на избори:

Призовавам всички да бъдат отговорни. Защото, ако не бъде избран председател на НС, ще настъпи конституционна криза. И дори няма да може да отидем на избори. Толкова е сериозно положението“

Борисов изрази разочарование от поведението на Христо Иванов от „Да,България“, който за втори път го изоставял „сам да се оправя“:

Съжалявам, че за втори път Христо Иванов ми прави този номер - вкарваме промени в Конституцията, подкрепям всичко, което прави и след това той дезертира, заминава си за Брюксел, и ме оставя да се оправям в кашата. Нито е честно, нито е почтено да се скриеш в такъв момент. Сега с кого, ако не с ПП и ДБ, може да изберем председател? Логично е.“

Припомняме, че Иванов подаде оставка като министър на правосъдието през 2015 г., защото мнозинството в парламента запази политическото влияние в разпределението на квотите в магистратската и парламентарната квоти в съдийската и прокурорската колегии на Висшия съдебен съвет. Сега повод за оставката му станаха слабите изборни резултати на "Продължаваме промяната - Демократична България".