Пенсионерските клубове от Враца, младежите от ПП ГЕРБ и още много доброволци участваха в благотворителна изложба базар, която има за цел да събере пари за стенописите в църква "Св.Георги" с. Върбица.

 Питки, баници и сладкиши, изработени от сръчните ръце на баби и майки, по традиционни врачански рецепти, бяха  подложени на журиране. Най- вкусните и красиво декорирани печива бяха наградени със специални грамоти, а най-добрите кулинари получиха и бутилка шампанско.

За доброто настроение на участниците в базара се погрижиха танцьори от Фолклорен ансамбъл "Мездра" с ръководител М.Аспарухов.

По-късно пред деня ще стане ясно каква е събраната сума от кулинарния базар.

Празникът бе уважен от кмета на Враца Калин Каменов, който изненада с новината, че новият собственик на ФХ "Ботев" ще даде безплатни карти за  срещите на "Ботев Враца" на всички пенсионери, които са фенове на местния тим.

За пътя на родолюбивото начинание, каквото е изграждането на храм "Св.Георги" в с. Върбица, разказа за слушателите на Дарик общинският съветник от ГЕРБ Тони Милева - чуйте в прикачения звуков файл.

Кулинарните изкушения много бързо смениха местата от изложбената маса  и отидоха в домовете на всички присъстващи, които от сърце дадоха своята лепта, за да подпомогнат довършването със стенописи на местната църква във врачанското село Върбица.