Двама от най-известните технологични милиардери в света - Илон Мъск и Марк Зукърбърг, се съгласиха да се бият един срещу друг в мач в клетка, съощи Би Би Си.

Мъск публикува съобщение в своята социална медийна платформа Twitter, че е „готов за битка в клетка“ със Зукърбърг.

Илон Мъск реагира на свое AI изображение като бебе

Зукърбърг, шефът на компанията майка на Facebook и Instagram Meta, след това публикува екранна снимка на туита на Мъск с надпис „изпратете ми местоположение“.

Историята говори сама за себе си“, каза говорител на Meta пред Би Би Си.

След това Мъск отговори на отговора на Зукърбърг с: „Вегас октагон“.

Мъск вече няма да е изпълнителен директор на Туитър

Октагонът е състезателна зала, използвани за битки на Ultimate Fighting Championship (UFC). UFC е базиран в Лас Вегас, Невада.

Мъск написа: „Почти никога не тренирам, освен когато вдигам децата си и ги хвърлям във въздуха.

Междувременно 39-годишният Марк Зукърбърг вече тренира смесени бойни изкуства (MMA) и наскоро спечели турнири по жиу-джицу.

Какво се случи с резервацията за ресторант в Белоградчик на Илон Мъск?

Потребителите на социалните мрежи вече обсъждат и залагат кой ще спечели двубоя, докато други публикуваха мемета, включително измислени плакати, рекламиращи битката.

По-рано този месец Meta показа плановете на служителите си за текстова социална мрежа, предназначена да се конкурира с Twitter.

Може да позволи на потребителите да следват акаунти, които вече следват в Instagram, приложението за споделяне на изображения на Meta.

Мъск ще противодейства на изкуствения интелект с изкуствен интелект

Това потенциално може да позволи на компанията да привлече последователи от децентрализирани платформи като Mastodon.

Текстовата мрежа, която има работно заглавие P92, може да се окаже по-голям съперник на Twitter на Илон Мъск, отколкото BlueSky или Mastodon.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм