Илон Мъск обяви, че до шест седмици ще напусне поста главен изпълнителен директор на Туитър, вече е намерен нов кандидат, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

„Радвам се да съобщя, че намерих нов главен изпълнителен директор за X/Twitter. Тя ще бъде на работа след около шест седмици“, туитна Мъск, цитиран от БГНЕС. Самият Мъск в момента е шеф на Туитър. Той също отбеляза, че ще заеме поста изпълнителен председател и технически директор на компанията.

Какво се случи с резервацията за ресторант в Белоградчик на Илон Мъск?

През ноември Мъск заяви, че очаква да намали ангажиментите си в "Туитър" и в крайна сметка да намери нов ръководител, който да управлява социалната медийна компания.

Този ход вероятно ще разсее опасенията на инвеститорите в "Тесла", които все повече се притесняват от времето, което Мъск отделя, за да се занимава с управлението на "Туитър", посочва Ройтерс.

Хаос в Туитър: Робърт Дауни Джуниър и Скалата без сини значки, Мъск плаща верификацията на Стивън Кинг

Компанията е основана през 2006г. Основният й продукт е социална мрежа за обмен на кратки съобщения. Мъск най-накрая приключи сделката за придобиване на стойност $44 милиарда през есента на 2022 г. През април стана известно за придобиването на Twitter Inc. X Corp., със седалище в Невада. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм